![]() |
Bayat Ekmekten Tartölet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmekten Tartöletbayat ekmekten tartölet tarifi - bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme ![]() Malzemeleri *175 gr oda sıcaklığında margarin *1 yumurta *pk ![]() *1 ![]() ![]() *1 ![]() ![]() *1 portakal kabuğu rendesi *1 su bardağı bayat ekmek içi(rondodan geçirilmiş) *Üzeri için böğürtlenli jöle( pakette ki tarife göre hazırlanmış) *muz parçaları Hazırlanışı: 1-Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya karıştırıyoruz ![]() 2-Ardından un,ve ekmek içini ilave edip hamur haline getirip, 3-Portakal rendesini de ilave edip kulak memesindan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ![]() 4-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra,tartölet kalıplarına yerleştirip, 5-165 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz ![]() 6-Üzeri kızarmadan daha beyazken fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz ![]() 7-Diğer tarafta jöleyi hazırlıyoruz ![]() ![]() Sevdiklerimize ikram ediyoruz ![]() AFİYET OLSUNNN (Yaklaşık 12 adet tartölet elde ediyoruz) |
![]() |
![]() |
|