![]() |
Bayat Ekmekten Tartölet
bayat ekmekten tartölet tarifi - bayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme
http://4.bp.blogspot.com/_THIGE73qML...+recep+016.jpg Malzemeleri *175 gr oda sıcaklığında margarin *1 yumurta *pk.vanilya *1.5 çay b. pudra şekeri *1.5 su b. un *1 portakal kabuğu rendesi *1 su bardağı bayat ekmek içi(rondodan geçirilmiş) *Üzeri için böğürtlenli jöle( pakette ki tarife göre hazırlanmış) *muz parçaları Hazırlanışı: 1-Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya karıştırıyoruz. 2-Ardından un,ve ekmek içini ilave edip hamur haline getirip, 3-Portakal rendesini de ilave edip kulak memesindan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. 4-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra,tartölet kalıplarına yerleştirip, 5-165 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. 6-Üzeri kızarmadan daha beyazken fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. 7-Diğer tarafta jöleyi hazırlıyoruz.tartöletlere eşit miktarda üzerlerine gezdirip muz taneleriyle süslüyoruz. Sevdiklerimize ikram ediyoruz. AFİYET OLSUNNN (Yaklaşık 12 adet tartölet elde ediyoruz) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.