Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğdaylı, güveci, mevsim, tavuklu

Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci



tavuklu güveç - tavuklu güveç tarifi - tavuk yemekleri - tavuklu yemek tarifleri


Malzemeler

Tavuk but 200 gr
Buğday 1 su bardağı
Domates 2 adet
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 2 diş
Biber 2 adet
Tereyağı 1 kaşık
Tavuk suyu
Kekik



YAPILIŞI:

Yemeği yapmaya başlamadan önce hazırlığmızı yapalım çünkü hazırlığımızı ne kadar iyi olursa sonuçta okadar iyi olur -Bütün tavuk kemikli olarak parçalara ayrılır -1 su bardağı buğday ıslatılır -1 adet orta boy soğan iri iri doğranır -Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp dopranır -Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür -Biberler küp doğranır Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır malzemeler şu sıra ile ; soğan tavuk biber 1 er dakika arayla atılır daha sonra diğer malazemeler ve tavuk suyu içine ilave edilirTavuk suyu yaklaşık 2 bardak olmalıdırBuğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı ne de çorba gibi sulu olmalıGüvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz


Özgür Sef'in tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.