![]() |
Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci
tavuklu güveç - tavuklu güveç tarifi - tavuk yemekleri - tavuklu yemek tarifleri
Malzemeler Tavuk but 200 gr Buğday 1 su bardağı Domates 2 adet Soğan 1 orta boy Sarımsak 2 diş Biber 2 adet Tereyağı 1 kaşık Tavuk suyu Kekik YAPILIŞI: Yemeği yapmaya başlamadan önce hazırlığmızı yapalım çünkü hazırlığımızı ne kadar iyi olursa sonuçta okadar iyi olur. -Bütün tavuk kemikli olarak parçalara ayrılır. -1 su bardağı buğday ıslatılır. -1 adet orta boy soğan iri iri doğranır. -Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp dopranır. -Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür. -Biberler küp doğranır. Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır malzemeler şu sıra ile ; soğan tavuk biber 1 er dakika arayla atılır daha sonra diğer malazemeler ve tavuk suyu içine ilave edilir.Tavuk suyu yaklaşık 2 bardak olmalıdır.Buğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı ne de çorba gibi sulu olmalı.Güvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz. Özgür Sef'in tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.