Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kaşarlı, milföylü, tavuk

Fırında Kaşarlı Milföylü Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kaşarlı Milföylü Tavuk



Fırında Milföylü Tavuk - Milföylü Tavuk




1 Kaç kişilik hazırlamak istiyorsanız o kadar tavuk budu

2 Kaç tane tavuk budu kullanıyorsanız o kadar adet milföy hamuru

3 rendelenmiş kaşar peyniri

4 biraz salça

5 biraz köri

6 tuz

7 karabiber

8 biraz kekik

9 1 yumurta sarısı


Tarifin Hazırlanışı


1 Tavuk butlarınızı çok az tuz koyarak yumuşayana kadar haşlayınBu arada salçayı bir çay kaşığı tavuk suyla ezin baharatlarıda ekleyip karıştırın fırın tepsinizi yada borcamınızı yağlayın Milföy hamurlarından birini alıp merdane yada oklava yardımıyla çok az büyütün(butunuzu kemikli uç bölümü hariç saracak kadar) orta blümüne biraz kaşar serpin butunuzun iki tarafınada hazırladığınız salçalı karışımdan sürüp milföyün ortasına koyun üzerinede bol kaşar koyup Uç kemikli bölüm hariç

2 butunuzu milföyle sarın en uçtaki kemikli kısma folyoyla sararak kaplayın Butun alt kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin Bütün butları bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün 180 derece ısıtılmış fırında milföyler iyice kızarana kadar pişirin


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.