Söğürme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
SöğürmePatlıcanlı Söğürme - Söğürme Yapılışı - Söğürme Yemeği Malzemeler • 4 adet orta boy patlıcan • 4 diş sarımsak • 1 kase yoğurt Sosu İçin • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ • Kırmızı pul biber Üzeri İçin • 1-2 dal maydanoz Yapılışı 1 Ocağı yakın ve patlıcanları üzerinde kabukları soyulana kadar közleyin![]() 2 Sarımsakları havanda dövün![]() 3 Yoğurdu bir kaseye alın ve dövdüğünüz sarımsakları ve tuzu ekleyerek karıştırın![]() 4 Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın ve sarımsaklı yoğutla karıştırıp servis tabağına alın![]() 5 Bir tavada sıvıyağ kızdırın kırmızı pul biberi bu yağda yakın![]() 6 Yoğurtlu patlıcan karışımının üzerine bu sosu dökün![]() 7 Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin
|
|
|
|