Kışa Hazırlık Domates Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kışa Hazırlık Domates SosKışa Hazırlık Domates Sos Tarifi - Kışa Hazırlık Domates Sos Nasıl Yapılır - Kışa Hazırlık Domates Sos Malzemeleri Malzemeler Yaklaşık 8 su bardağı domates sosu için * 3 5 kilo domates* 10 diş sarımsak * 1 su bardağı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı deniz tuzu * 1/4 su bardağı üzüm sirkesi Yapılışı 1 Domateslerin alt kısımlarına keskin bir bçağın ucuyla çentik açın Aralarında boşluk kalmayacak şekilde büyük bir tencereye yerleştirin İçine 2-3 santim derinlikte kaynar su koyup 5-6 dakika yüksek ateşte üzeri kapalı olarak kaynatın![]() 2 Soğuk sudan geçirip domateslerin kabuğunu soyun ve mutfak robotu veya rondonuzun kapasitesine göre bir veya birkaç farklı seferde püre haline getirin![]() 3 İnce ince doğradığınız sarımsakları zeytinyağında hafifçe pişirdikten sonra (ne kadar uzun süre pişirirseniz o kadar yoğun sarımsak tadı alırsınız, dolayısıyla zamanlamayı ağız tadınıza göre ayarlayın) diğer bütün malzemeleri ekleyip kaynama noktasına getirin![]() 4 Ardından altını kısıp orta ateşte yaklaşık 2 saat boyunca tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde pişirin![]() 5 Soğumasını bekledikten sonra hemen kullanacaksanız hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz![]() 6 Uzun süre saklamak isterseniz, sterilize ettiğiniz cam kavanozlarda oda sıcaklığında ve güneş almayan bir yerde ya da benim yaptığım gibi 2 su bardaklık porsiyonlar halinde vakumlu buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz Çözmek için buzluktan çıkarttığınız poşeti kapalıyken akan suyun altında bir dakika kadar tutmak yetiyor Ardından tencerede ısıtarak dilediğiniz eklemeleri yapabilirsiniz![]() |
|
|
|