ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kışa Hazırlık Domates Sos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192118)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Kışa Hazırlık Domates Sos
 
Kışa Hazırlık Domates Sos Tarifi - Kışa Hazırlık Domates Sos Nasıl Yapılır - Kışa Hazırlık Domates Sos Malzemeleri


Malzemeler


Yaklaşık 8 su bardağı domates sosu için


* 3.5 kilo domates

* 10 diş sarımsak

* 1 su bardağı zeytinyağı

* 2 çorba kaşığı deniz tuzu

* 1/4 su bardağı üzüm sirkesi


Yapılışı


1. Domateslerin alt kısımlarına keskin bir bçağın ucuyla çentik açın. Aralarında boşluk kalmayacak şekilde büyük bir tencereye yerleştirin. İçine 2-3 santim derinlikte kaynar su koyup 5-6 dakika yüksek ateşte üzeri kapalı olarak kaynatın.

2. Soğuk sudan geçirip domateslerin kabuğunu soyun ve mutfak robotu veya rondonuzun kapasitesine göre bir veya birkaç farklı seferde püre haline getirin.

3. İnce ince doğradığınız sarımsakları zeytinyağında hafifçe pişirdikten sonra (ne kadar uzun süre pişirirseniz o kadar yoğun sarımsak tadı alırsınız, dolayısıyla zamanlamayı ağız tadınıza göre ayarlayın) diğer bütün malzemeleri ekleyip kaynama noktasına getirin.

4. Ardından altını kısıp orta ateşte yaklaşık 2 saat boyunca tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde pişirin.

5. Soğumasını bekledikten sonra hemen kullanacaksanız hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz.

6. Uzun süre saklamak isterseniz, sterilize ettiğiniz cam kavanozlarda oda sıcaklığında ve güneş almayan bir yerde ya da benim yaptığım gibi 2 su bardaklık porsiyonlar halinde vakumlu buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz. Çözmek için buzluktan çıkarttığınız poşeti kapalıyken akan suyun altında bir dakika kadar tutmak yetiyor. Ardından tencerede ısıtarak dilediğiniz eklemeleri yapabilirsiniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.