Mozzarella Peynirli Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mozzarella Peynirli Biftekbiftek nasıl pişirilir - peynirli biftek nasıl yapılır - italyan usulü biftek - patatesli biftek - fırında biftek - permesanlı biftek MALZEMELER 4 adet kalin biftek(herbiri yaklasik 200 gr agirliginda) 1 adet domates 1 paket mozzarella 8 yaprak feslegen Tuz karabiber ve yag Patates icin: 6 adet patates 5 yemek kasigi krema 1 yumurta 125 gr rendelenmis peynir (kasar yada parmesan) YAPILIŞ TARİFİ Bifteklerin her iki tarafini tuzlayip biberleyin,kizgin yagda yalnizca birkez(!) cevirmek uzere 5 dakika kadar kizartin ![]() Etleri tavadan alip,herbir etin uzerine,bir adet domates dilimi,bir adet mozzarella dilimi ve iki yaprak feslegen yerlestirin Etleri bir firin tepsisine alin ve peynirler kizarana kadar,yaklasik 5 dakika pisirin ![]() Patatesleri biraz haslayin Haşlanan patatesleri soyun ve ince incekesin,firin tepsisine dizin Krema,yumurta,tuz ve karabiberi karistirinpatateslerin uzerine dokun ![]() Daha sonra patateslerin uzerine arta kalan peyniri dizin Onceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika kadarpisirin ![]() alıntı |
|
|
|