ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mozzarella Peynirli Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194092)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:09 PM

Mozzarella Peynirli Biftek
 
biftek nasıl pişirilir - peynirli biftek nasıl yapılır - italyan usulü biftek - patatesli biftek - fırında biftek - permesanlı biftek
MALZEMELER


4 adet kalin biftek(herbiri yaklasik 200 gr agirliginda)

1 adet domates

1 paket mozzarella

8 yaprak feslegen

Tuz karabiber ve yag

Patates icin:


6 adet patates

5 yemek kasigi krema

1 yumurta

125 gr rendelenmis peynir (kasar yada parmesan)

YAPILIŞ TARİFİ


Bifteklerin her iki tarafini tuzlayip biberleyin,kizgin yagda yalnizca birkez(!)

cevirmek uzere 5 dakika kadar kizartin.


Etleri tavadan alip,herbir etin uzerine,bir adet domates dilimi,bir adet mozzarella dilimi ve iki yaprak feslegen yerlestirin.


Etleri bir firin tepsisine alin ve peynirler kizarana

kadar,yaklasik 5 dakika pisirin.


Patatesleri biraz haslayin.Haşlanan patatesleri soyun ve ince ince

kesin,firin tepsisine dizin.Krema,yumurta,tuz ve karabiberi karistirin

patateslerin uzerine dokun.


Daha sonra patateslerin uzerine arta kalan

peyniri dizin.Onceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika kadar

pisirin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.