![]() |
Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılırbahçıvan güveci tarifi - bahçıvan güveci malzemeleri - sebze güveciMalzemeler : 2 adet patlıcan 2 adet domates 3 adet çarliston biber 2 adet kuru soğan 1 baş sarımsak Yarım kg kuşbaşı koyun eti Yarım su bardağı ayçiçek yağı Tuz, karabiber, kimyon Tarif : Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesiniz ![]() Ardından enine ikiye kesiniz ![]() Tuzlu suda yarım saat bekletiniz ![]() Yıkayıp, suyunu süzünüz ![]() Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırınız ![]() 10 dk ![]() ![]() Güveç tenceresine eti alınız ![]() Et suyunu bırakıp, çekene kadar kavurunuz ![]() Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye diziniz ![]() Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdiriniz ![]() Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatınız ![]() Çok kısık ateşte pişiriniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|