Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bahçıvan, güveci, yapılır

Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır



bahçıvan güveci tarifi - bahçıvan güveci malzemeleri - sebze güveciMalzemeler :


2 adet patlıcan

2 adet domates

3 adet çarliston biber

2 adet kuru soğan

1 baş sarımsak

Yarım kg kuşbaşı koyun eti

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Tuz, karabiber, kimyon


Tarif :


Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesiniz

Ardından enine ikiye kesiniz

Tuzlu suda yarım saat bekletiniz

Yıkayıp, suyunu süzünüz

Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırınız

10 dk sebzeler suyunu salana kadar bekletiniz

Güveç tenceresine eti alınız

Et suyunu bırakıp, çekene kadar kavurunuz

Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye diziniz

Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdiriniz

Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatınız

Çok kısık ateşte pişiriniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.