![]() |
Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır
bahçıvan güveci tarifi - bahçıvan güveci malzemeleri - sebze güveciMalzemeler :
2 adet patlıcan 2 adet domates 3 adet çarliston biber 2 adet kuru soğan 1 baş sarımsak Yarım kg kuşbaşı koyun eti Yarım su bardağı ayçiçek yağı Tuz, karabiber, kimyon Tarif : Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesiniz. Ardından enine ikiye kesiniz. Tuzlu suda yarım saat bekletiniz. Yıkayıp, suyunu süzünüz. Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırınız. 10 dk. sebzeler suyunu salana kadar bekletiniz. Güveç tenceresine eti alınız. Et suyunu bırakıp, çekene kadar kavurunuz. Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye diziniz. Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdiriniz. Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatınız. Çok kısık ateşte pişiriniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.