ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191754)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:48 AM

Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır
 
bahçıvan güveci tarifi - bahçıvan güveci malzemeleri - sebze güveciMalzemeler :


2 adet patlıcan

2 adet domates

3 adet çarliston biber

2 adet kuru soğan

1 baş sarımsak

Yarım kg kuşbaşı koyun eti

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Tuz, karabiber, kimyon


Tarif :


Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesiniz.

Ardından enine ikiye kesiniz.

Tuzlu suda yarım saat bekletiniz.

Yıkayıp, suyunu süzünüz.

Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırınız.

10 dk. sebzeler suyunu salana kadar bekletiniz.

Güveç tenceresine eti alınız.

Et suyunu bırakıp, çekene kadar kavurunuz.

Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye diziniz.

Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdiriniz.

Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatınız.

Çok kısık ateşte pişiriniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.