Etli Taze Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Taze Barbunyataze barbunya nasıl pişirilir - etli barbunya tarifiMALZEMELER 1 kilo taze barbunya 500 gram çalı fasulyesi Etli Taze Barbunya Yemeği Tarifi 500 gram kemikli kuşbaşı et 2 adet soğan 2 yemek kaşığı yağ 2 yemek kaşığı biber domates salçası karışımı Tuz, Karabiber YEMEĞİNİN YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI 1 Soğan küçük doğranır Etle birlikte yağda biraz kavrulur Et suyunu salıp çekince salçalar konur Biraz daha kavrulur 5-6 bardak sıcak su dökülür Kaynamaya bırakılır![]() 2 Barbunya kabuklarından temizlenir, yıkanır Çalı fasulyenin kılçıkları temizlenir Yıkanır ve arzu edilen boylarda kesilir Barbunya ve fasulye birlikte kaynayan suya katılır Kaynadıktan sonra altı kısılarak pişirilir![]() Pişeceğine yakın tuz ve karabiber katılır Suyunu tamamen çekmeden ocaktan alınır ![]() Not:Kurutulmuş veya taze kırmızıbiber de kullanılır ![]() alıntı |
|
|
|