Beşamel Soslu Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu KöfteMalzemeler: 500 gr az yağlı dana kıyma 3 dilim bayat ekmek 2 çorba kaşığı un 30 gr margarin ½ litre süt 3 çorba kaşığı yoğurt 30 gr tereyağı 3 diş dövülmüş sarmısak Tuz, karabiber, kırmızı pul biber Yapılışı: Kıymayı ufalanmış (Blenderden geçirilmiş) bayat ekmek içi, tuz, karabiber ile yoğurun İrice fındık büyüklüğünde yuvarladığımız köfteleri biraz una bulayıp sıvı yağda kızartın ve sıcakta tutun![]() Un, yağ ve süt ile beşamel sosu hazırlayın <ı>(Muhallebi kıvamında olmalıdır )Ilıyınca, içine sarmısaklı yoğurdu katarak iyice karıştırıp, tekrar ısıtın Bu sosun yarısını köftelerle karştırarak servis tabağına alın Kalan yarısını da servis tabağındaki köftelerin üzerine yayınız Son olarak tereyağında kırmızıbiberi yakarak köftelerin üzerine dökün
|
|
|
|