Etli Bamya Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Bamya Güvecibamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER: 500 gram kuşbaşı et, 500 gram bamya, 2 baş soğan, 2 domates, 1 limon, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, su ![]() YAPILIŞI: Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir ![]() • Bamyaların başı “koni” gibi kesilir, yıkanır ![]() • Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir ![]() • Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur ![]() • Tuz serpilir, 1 5 bardak su konur Ağzı kapatılır![]() • Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir ![]() • Yumurta ile limon suyu çırpılır Fırından almadan önce üzerine dökülür![]() • Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir ![]() • Fırından alınır, suyu süzülür Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır![]() Suyu üzerine gezdirilir ![]() alıntı |
|
|
|