Tantum Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantum Kebabıtantum kebabı tarifi - tantum kebabının yapılışı - tantum kebabı nasıl yapılır Malzemeler: ½ kilo kuzu kuşbaşı 1 kuzu yüreği ½ kilo domates 150 gram sivri biber 5 lavaş ekmeği 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı salça 3 çorba kaşığı tereyağı ½ demet maydanoz Yapılışı Tavla zarı iriliğinde haşlanmış et ve yüreği haşlayıp, süzün Bir tepsinin içine tereyağını koyun içine etleri koyup, kavurun Doğranmış sivri biberleri, domatesleri ve kırmızıbiber ilave edip, kavurmaya devam edin Salça ve karabiberi ilave edin Tekrar kavurun ince doğranmış maydanozu üzerine serpin Çok ince lavaş ekmekleriyle birlikte servis yapın![]() |
|
|
|