ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tantum Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187194)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:16 AM

Tantum Kebabı
 
tantum kebabı tarifi - tantum kebabının yapılışı - tantum kebabı nasıl yapılır

Malzemeler:

½ kilo kuzu kuşbaşı

1 kuzu yüreği

½ kilo domates

150 gram sivri biber

5 lavaş ekmeği

1 çorba kaşığı kırmızıbiber

1 çorba kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı salça

3 çorba kaşığı tereyağı

½ demet maydanoz

Yapılışı


Tavla zarı iriliğinde haşlanmış et ve yüreği haşlayıp, süzün. Bir tepsinin içine tereyağını koyun. içine etleri koyup, kavurun. Doğranmış sivri biberleri, domatesleri ve kırmızıbiber ilave edip, kavurmaya devam edin. Salça ve karabiberi ilave edin. Tekrar kavurun. ince doğranmış maydanozu üzerine serpin. Çok ince lavaş ekmekleriyle birlikte servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.