Etli Enginar 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Enginar 2Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri Malzemesi 6 adet enginar 300 gr kuşbaşı kuzu eti1 su bardağı arpacık soğan 2 çorba kaşığı yağ 1 adet limon 1/2 demet dereotu Tuz Enginarları ayıklayıp limoniti suya atın Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup başlarından bir parça kesin Eti yıkayıp tencereye koyun Saldığı suyu çekince yağ ve arpacık soğanlarını ilave ederek 2 dakika çevirin![]() Enginarları dört, ya da iki parçaya bölerek tencereye yerleştirin Limon sıkıp, tuzunu attıktan sonra üzerine ateşe dayanıklı porselen bir tabak kapatın 5 bardak sıcak su ekleyip ağır ateşte bir saat kadar pişirin![]() Dağıtım tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|