Pastırmalı Madımak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı MadımakPastırmalı Madımak - Pastırmalı Madımak Tarifi Malzemeler: 1 kg madımak100 gr pastırma1 soğan 2 çorba k salça1 çay b bulgur1 çorba k tereyağıSıvıyağ Tuz, su Hazırlanışı: 1 kg madımağı ince olarak kesin 1 adet soğanı yemeklik kesin 100 gr pastırmayı ince olarak kesin Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın Üzerine soğanı ve pastırmayı ilave edip birlikte kavurun Kavrulduktan sonra 2 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin![]() Daha sonra üzerine 1 kg ince kesilmiş madımağı ilave edin Madımağın üzerine 1 çay bardağı bulguru ilave edin Üzerine su ilave edin En son üzerine tuz ilave edin ve madımağı pişirin Pastırmalı madımak piştikten sonra servis tabağına alıp servis edin![]() |
|
|
|