Kıymalı Bezelye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı BezelyeKıymalı Bezelye Tarifi - Kıymalı Bezelye Yapılışı - Kıymalı Bezelye Nasıl Yapılır - Kıymalı Bezelye Malzemeleri 1 Kg bezelye içi3 Orta boy domates (veya salça) 250 gr Orta yağlı kıyma2 Orta boy soğan 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Tatlı kaşığı tuz İnce doğranmış soğan, kıyma ve yağı tencereye koyunuz 2 Çorba kaşığı su ilâve edip ateş üzerinde karıştırarak etin kırmızı rengi gidinceye kadar pişiriniz 2 su bardağı kaynar su ve tuz katınız![]() Bezelyeleri, yıkayıp, taneleyiniz Kaynayan kıymalı suya ilave edip normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz
|
|
|
|