![]() |
Kıymalı Bezelye
Kıymalı Bezelye Tarifi - Kıymalı Bezelye Yapılışı - Kıymalı Bezelye Nasıl Yapılır - Kıymalı Bezelye Malzemeleri
1 Kg. bezelye içi 3 Orta boy domates (veya salça) 250 gr. Orta yağlı kıyma 2 Orta boy soğan 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Tatlı kaşığı tuz İnce doğranmış soğan, kıyma ve yağı tencereye koyunuz. 2 Çorba kaşığı su ilâve edip ateş üzerinde karıştırarak etin kırmızı rengi gidinceye kadar pişiriniz. 2 su bardağı kaynar su ve tuz katınız. Bezelyeleri, yıkayıp, taneleyiniz. Kaynayan kıymalı suya ilave edip normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.