Fransız Usulü Kabak Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Kabak Kızartmasıkabak nasıl pişirilir - kabak kızartması nasıl yapılır - kızartma kabak tarifiMalzemeler: 8 kabak (temizlenip kabukları kazınmış) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak (dövülmüş) 60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Kabakları 1 cm kalmlığında uzunlamasma dilim dilim doğrayıp kağıt peçetelerle kurulayınız ![]() Büyük bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca kabakları tavaya koyup 8-10 dakika, tavaya yapışmalarmı önlemek için arasıra karıştırarak, pişiriniz![]() Ateşin altını açarak tuz, biber, sarımsak, ekmek içi ve maydanozu katınız Tavayı ateşten alıp yavaşça karıştırınız Kabakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz![]() Not: Fransız usulü kabak kızartması, pirzola ve ızgara etlerin yanında servis edilebilir ![]() alıntı |
|
|
|