Yanardağ Boranisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yanardağ BoranisiYanardağ Boranisi Tarifi - Yanardağ Boranisi Nasıl Yapılır - Yanardağ Boranisi Malzemeleri Yanardağ Boranisi 1/2 kg balkabağı (kuşbaşı doğranmış)300 gr kıyma (parça et, satırla kıyma haline getirilmeli)1 baş soğan 4 diş sarmısak 1 su bardağı yoğurt 8 çorba kaşığı tereyağı kırmızı pulbiber veya arnavut biberi Tuz Hazırlanışı: Balkabağını tuzlu suda iki taşım kaynatın ve süzün ![]() Tereyağının yarısıyla soğanı kavurun, bu karışıma kıymayı da ekleyin Soğan ve kıyma iyice kavrulduktan sonra biber ve tuz serpin![]() Sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün ![]() Dövülmüş sarmısağı yoğurda karıştırın ![]() Kalan tereyağını kırmızı pulbiberle kavurup bir kenarda sıcak tutun ![]() Haşladığınız balkabağının üzerine önce kıyma ve soğanı, sonra da yoğurdu ekleyin ![]() Yoğurdun üzerinde de 1 kaşık kırmızı pulbiberle kavurduğunuz tereyağını gezdirin Sıcak servis yapın![]() |
|
|
|