Kabak Graten (Kıymalı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Graten (Kıymalı)Gereçler: 1 kg orta büyüklükte sakız kabağı kıyma içi: 150 gr yağsız kıyma 1 irice soğan 1 irice domates Tuz- karabiber 1 yemek kaşığı margarin Beyaz sos: 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 tepeleme yemek kaşığı margarin 1 1/2 su bardağı süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri Yapılışı: 1 İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin![]() 2 Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın![]() 3 Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin![]() 4 Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin Fırında üzerini kızartın![]() alıntı |
|
|
|