Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Ekşili Kuru BörülceEkşili Kuru Börülce Tarifi - Ekşili Kuru Börülce Yapılışı - Ekşili Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Ekşili Kuru Börülce Malzemeleri Malzemeler : Kuru börülcesi 2 Su Bardağı Komili Sızma zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı Sarımsak 5 Diş Limonsuyu 1/2 Dereotu 1/2 Demet Su 1 Su Bardağı Tuz- çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Taze soğanları ince ince kıyın sarımsakları halka halka doğrayın dereotunu kıyın![]() 2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını ve kıyılmış sarımsakları koyup kavurun İçine haşlanmış börülceleri ilave edin ![]() 3- Daha sonra içne suyu ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin![]() 4- Üzerine kıyılmış dereotu serpip, limon dilimleri ile süsledikten sonra soğutup, servis edin
|
|
|
|