Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börülce, ekşili, kuru, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce



Ekşili Kuru Börülce Tarifi - Ekşili Kuru Börülce Yapılışı - Ekşili Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Ekşili Kuru Börülce Malzemeleri

Malzemeler :

Kuru börülcesi 2 Su Bardağı

Komili Sızma zeytinyağı

2 Çorba Kaşığı

Sarımsak 5 Diş

Limonsuyu 1/2

Dereotu 1/2 Demet

Su 1 Su Bardağı

Tuz- çekilmiş karabiber


YAPILIŞI:

1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Taze soğanları ince ince kıyınsarımsakları halka halka doğrayındereotunu kıyın

2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını ve kıyılmış sarımsakları koyup kavurun İçine haşlanmış börülceleri ilave edin

3- Daha sonra içne suyu ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin

4- Üzerine kıyılmış dereotu serpip, limon dilimleri ile süsledikten sonra soğutup, servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.