![]() |
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce
Ekşili Kuru Börülce Tarifi - Ekşili Kuru Börülce Yapılışı - Ekşili Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Ekşili Kuru Börülce Malzemeleri
Malzemeler : Kuru börülcesi 2 Su Bardağı Komili Sızma zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı Sarımsak 5 Diş Limonsuyu 1/2 Dereotu 1/2 Demet Su 1 Su Bardağı Tuz- çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Taze soğanları ince ince kıyın.sarımsakları halka halka doğrayın.dereotunu kıyın. 2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını ve kıyılmış sarımsakları koyup kavurun. İçine haşlanmış börülceleri ilave edin . 3- Daha sonra içne suyu ilave edin. Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin. 4- Üzerine kıyılmış dereotu serpip, limon dilimleri ile süsledikten sonra soğutup, servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.