Kabak Kalyesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak KalyesiKabak Kalyesi Tarifi - Kabak Kalyesi Nasıl Yapılır - Kabak Kalyesi Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Adet Soğan 3 Adet Domates 1 Kilogram Kabak 1 Çay Kaşığı Tuz 8 Diş Sarımsak 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 3 Dal Dereotu Kabak Kalyesi Nasıl Yapılır? 1 Soğanları yarım ay şeklinde piyazlık doğrayıp yayvan bir tencerenin dibine dizin![]() 2 Domateslerin kabuklarını doyup söğüş dilimledikten sonra soğanların üzerine dizin![]() 3 Kabakları önce diklemesine ikiye bölün ardından enlemesine çok ince olmayacak şekilde dilimleyip kabakları da domateslerin üzerine dizin![]() 4 Sarımsakları soyup dilimlemeden tencereye ekleyin![]() 5 Tuz ve karabiber ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin![]() 6 Yemeğiniz pişerken dereotlarını güzelce yıkayıp kıyın![]() 7 Servise almadan önce üzerine bolca dereotu serpiştirin![]() Not: 1 Yoğurt kabak yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biri olduğu için yemeğinizin üzerine önce yoğurt sonra dereotu ekleyip bu şekilde servise alabileceğiniz gibi ayrı bir kapta yoğurt ile birlikte de sunabilirsiniz![]() 2 Yemeği hazırlarken su eklemenize gerek yok, domates ve kabak kendi sularını bıkaracakları için kısık ateşte çok lezzetli olacaktır![]() 3 Ayrıca yine zevkinize göre yemeğinizi pişirirken içerisine yuvarlak dilimlenmiş 1 adet havuç da ekleyebilirsiniz Havuç geç pişeceğinden, rendeledikten sonra soğanla birlikte kavurun![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|