Zeytinyağlı Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı BarbunyaZeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri Malzemeler : 1 5 kg taze barbunya1 su bardağı zeytinyağı 4 adet dolmalık biber 2 adet soğan 3 adet domates 1 çay kaşığı şeker Tuz Tarif : Kabukları ayıklanmış barbunyayı haşlayıp, suyunu süzünüz ![]() Zeytinyağını tencereye alınız ![]() İnce ince doğranmış soğanı yağda hafifçe öldürünüz ![]() Küçük doğranmış domates ve dolmalık biberi ilave edip, biraz daha kavurunuz ![]() Tuz, şeker ve barbunyaları ilave ediniz ![]() 3 Su bardağı suyu da ekledikten sonra 1 saat pişirmeye bırakınız ![]() Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|