Kuzu Etli Firik Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Firik PilavıKuzu Etli Firik Pilavı Tarifi - Kuzu Etli Firik Pilavı Nasıl Yapılır - Kuzu Etli Firik Pilavı Malzemeleri Kuzu Etli Firik Pilavı Malzemeler: • 500 gr kuzu kuşbaşı • 5 adet soğan • 50 gr tereyağı • 1 çorba kaşığı (domates) salçası • 1 su bardağı firik bulguru • 1 su bardağı pilavlık bulgur • 1 su bardağı( haşlanmış) nohut • 3 5 su bardağı su• Tuz, karabiber Yapılışı: 1 Soğanları temizledikten sonra yemeklik doğrayın![]() 2 Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün![]() 3 Kuşbaşı doğranmış etleri tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak iyice kavurun![]() 4 Etler suyunu çekince, 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin![]() 5 Et suyunu çekince kıyılmış soğanları ilave edip karıştırın![]() 6 Ayrı bir kâsenin içine, 1 çorba kaşığı ılık su ve salçayı eritin tereyağını ilave edip pişirin![]() 7 Sonrasında haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin Kaynar suyu da ekleyin Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin![]() 8 Ocaktan tencerenin kapağını açmadan 10-15 dinlendirin![]() 9 Sıcak ya da ılık servis yapın |
|
|
|