![]() |
Zeytinyağlı Şeker Pancarı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Şeker PancarıZeytinyağlı Şeker Pancarı Tarifi - Zeytinyağlı Şeker Pancarı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Şeker Pancarı Malzemeleri Malzemeler: 400 gr şeker pancarı 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy soğan yarım su bardağı bezelye yarım çay bardağı zeytinyağı yarım su bardağı portakal suyu 4 su bardağı su tuz Yapılışı: 1- Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın ![]() ![]() ![]() 2- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ![]() 3- Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun ![]() 4- Kavurduğunuz soğan ve pancarlara havuçları ekleyerek 2 dakika daha kavurun ![]() 5- Son olarak bezelyeleri, portakal suyu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın ![]() ![]() 6- Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar neredeyse 1,5 saat kadar pişirin ![]() 7- Ilık ya da soğuk servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|