![]() |
Zeytinyağlı Şeker Pancarı
Zeytinyağlı Şeker Pancarı Tarifi - Zeytinyağlı Şeker Pancarı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Şeker Pancarı Malzemeleri
Malzemeler: 400 gr şeker pancarı 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy soğan yarım su bardağı bezelye yarım çay bardağı zeytinyağı yarım su bardağı portakal suyu 4 su bardağı su tuz Yapılışı: 1- Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın. Pancarı fındıktan biraz büyük küpler halinde doğrayın. Havucu soyup pancarların büyüklüğünde doğrayın. 2- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. 3- Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. 4- Kavurduğunuz soğan ve pancarlara havuçları ekleyerek 2 dakika daha kavurun. 5- Son olarak bezelyeleri, portakal suyu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın. Karıştırıp kapağını kapatın. 6- Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar neredeyse 1,5 saat kadar pişirin. 7- Ilık ya da soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.