![]() |
Çin Usulü Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü AlabalıkAlabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Tarifi - Çin Usulü Alabalık Tarifi - Alabalık Yemekleri - Mantarlı Alabalık MALZEMELER 4 adet alabalık (yaklaşık 1 kg) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet taze soğan 10 adet mantar 1 parça taze zencefil (1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde) 1 adet yesil sivri biber (küçük boy) 2 çorba kaşığı soya sosu YAPILIŞ TARİFİ Balığı boylamasına fileto çıkarın ![]() dakika kadar dinlendirin ![]() Balıkların tamamını alabilecek ve üstünü kapabilecek büyüklükte aluminyum folyoyu fırın tepsisine serin ![]() yerleştirin ![]() ![]() Bir tavada yağı kızdırın ![]() ![]() sonra her parçayı boylamasına dörde bölün ![]() çekirdek yuvalarını çıkarıp,aynen soğanlar gibi, 2 ![]() şeritler halinde doğrayın ![]() dörde bölün ![]() ![]() koyun, soya sosunu da ilave edip 5 dakika kadar çevirerek kızartın ![]() Karışımı folyadaki balıkların üzerine eşit tarzda dökün, folyonun üstünü ve kenarlarını kapatıp fırında 45 dakika pişirin ![]() Folyolardan çıkarıp tabaklara alın ve sıcak servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|