Dereotlu Mezgit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Mezgit![]() Malzemeler: * 800 gr patates * Tuz * 1 çorba kaşığı margarin * 1 soğan * 3 çorba kaşığı sirke * Karabiber * 6 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 limon * 4 mezgit fileto * 2 yumurta * 1 demet dereotu * 2 çorba kaşığı un * 4 domates * 1 kabak Hazırlanması: * Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın ![]() * Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin ![]() * Kabağı yıkayın Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin![]() * Soğanı soyup doğrayın ![]() * Sebzeleri karıştırın ![]() * Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın 4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün![]() * Limonu yıkayıp kurulayın Kabuğundan biraz rendeleyin Suyunu sıkın![]() * Balık filetolarını temizleyin Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın![]() * Yumurtayı çırpın Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın![]() * Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın ![]() * Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın ![]() * Margarini eritin Patateslerin kabuklarını soyup kızartın![]() * Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın
|
|
|
|