Sarımsaklı Biberli Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Biberli KaridesMalzemeler: * 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı * 4 diş ezilmiş sarımsak * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber * Yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş) * 1-2 yemek kaşığı limon suyu * Tuz ve taze öğütülmüş karabiber * 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz Hazırlanması: * Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun ![]() * Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin ![]() * Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin ![]() * Tuzu ve karabiberi ekleyin Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın![]() * O halde servis yapın
|
|
|
|