Soğan Kremalı Somon Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Kremalı Somon Balığı![]() Malzemeler: * 4 dilim somon balığı * 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur) * 3 çorba kaşığı limon suyu * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gr sebzelik soğan * 1-2 çorba kaşığı margarin * 3 yumurta sarısı * Tuz * Karabiber * Toz şeker * 150 gr yoğurt * 1 göbek salata * 1 salatalık * 2 çorba kaşığı sirke Hazırlanması: * Balığı temizleyin Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın![]() * Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin ![]() * Soğanı soyup ince ince doğrayın Bir tencerede kızgın yağda sote edin 15 dakika bu şekilde pişirin![]() * Tencereyi ocaktan alın Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() * Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın Salatalığı yıkayıp ikiye bölün Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin![]() * Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın![]() * Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin![]() * Balık ve salatayı servis tabağına alın Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın
|
|
|
|