Şarköy'ün Göceli Kapaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şarköy'ün Göceli KapamasıGöceli Kapaması Tarifi - Göceli Kapaması Yapılışı - Göceli Kapaması Nasıl Yapılır - Göceli Kapaması Malzemeleri MALZEMESİ: 1 kg tavuk3 bardak pirinç 1 bardak buğday 1 soğan 1 kaşık salça sıvıyağ su tuz ![]() Parçalara bölünmüş tavuğu yağda bir iki çevirip üzerine küp küp doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleştirin Salçayı da ilave ederek bir ıkı karıştırın ve bolcasıcak su ekleyerek pişmeye bırakın Fırın tepsi-sıneyıkanmış pirinci ve bir taşım kaynatılmış buğdayı yayın Pişen tavuğu suyu ile birlikte üzerine yayın Tuzunu ilave edip 180 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekip pirinçler pişinceye kadar tutun
|
|
|
|