Limonlu Dana Bifteği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Dana BifteğiDana Bifteği - Biftekli Limonlu Et - Limonlu Dana Eti Yapılışı GEREKLİ MALZEMELER 4 Kişilik Süre: 25 dak 1 Porsiyon 225 Kalori * 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g * 40 g tereyağı* 150 ml tavuk suyu tableti * 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu * 1 limonun suyu * 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı * Tuz ve karabiber SÜSLEMEK İÇİN: Adaçayı yaprakları Limon dilimleri Yapılışı: Limonlu Dana Bifteği 1 – Fırını 110 C’ye ısıtın ![]() 2 – Bir tavada tereyağını eritin Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin![]() 3 – Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin Bir taşım kaynatın Karışımı ağır ateşte 4-5 dak kaynatın Tuzunu biberini ilave edin![]() 4 – Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın ![]() HAZIRLAMA: Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin![]() DİKKAT: Etleri yağda fazla pişirmeyin Fazla pişen etler kuru ve sert olur![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz ![]() Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür
|
|
|
|