Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyaz, kiraz, reçeli

Beyaz Kiraz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Kiraz Reçeli



Niğde Mutfağı - Beyaz Kiraz Reçeli - Beyaz Kiraz Reçeli Malzemeleri - Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır


Beyaz Kiraz Reçeli


Malzemeler:


1 kg beyaz kiraz


1 kg şeker


8 bardak su


1 tatlı kaşığı limon tuzu

Yapılışı:


Yöremizde yetişen beyaz ile sarı arası tombul etli, pişince sert kalabilen bir kiraz türü olan beyaz kirazlar toplanır


Sapları kopartılarak çekirdekleri bir kürdan yardımıyla çıkartılır Yıkanıp süzülür Bir tencereye şeker ve su konup ateş üstünde şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, kirazlar ilave edilir Yüzeyde biriken köpükler bir kevgirle alınır İstenilen kıvama gelince sulu kısmı ayrı bir kaba aktarılır Tencerede kalan kirazlar 1-2 dakika kavrularak pembeleştirilir Ayrılan şerbet tekrar katılıp limon tuzu eklenerek bir taşım kaynatılır Ateşten alınır Ilıkken kavanozlara boşaltılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.