Aromatik Kuşkonmaz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aromatik KuşkonmazMalzemeler: 4 kişilik 1 2 kilo beyaz kuşkonmaz, tuz, şeker, 1 tatlı kasığı tereyağı, 2 yeşil soğan, 1'er bağ maydanoz ve soğancık, 4 yemek kasığı sirke, akbiber, 4-5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1 küçük baş salata, 300 g dilimli füme jambon Tarifi: Kuşkonmazları soyun, sert uçlarını kesin, kaynar tuzlu suda 1 tutam şeker ve tereyağı ile 15-20 dakika pişirin, süzülmeye bırakın Soğanları ayıklayarak yıkayın ve dilimleyin Otları ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, kıyın Sirke, tuz, biber, sıvı yağ ve yaklaşık 5 yemek kaşığı kuşkonmaz suyu ile sos hazırlayın, soğanı ve otları karıştırın Kuşkonmazları bu terbiyenin içinde 4 saat süre ile bırakın Yeşil salatayı ayıklayarak yıkayın ve kurulayın Salatanın üstüne terbiye dökün Salatayı, kuşkonmaz ve jambon dilimleri ile dekore edin![]() alıntı |
|
|
|