![]() |
Aromatik Kuşkonmaz
Malzemeler:
4 kişilik 1.2 kilo beyaz kuşkonmaz, tuz, şeker, 1 tatlı kasığı tereyağı, 2 yeşil soğan, 1'er bağ maydanoz ve soğancık, 4 yemek kasığı sirke, akbiber, 4-5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1 küçük baş salata, 300 g dilimli füme jambon. Tarifi: Kuşkonmazları soyun, sert uçlarını kesin, kaynar tuzlu suda 1 tutam şeker ve tereyağı ile 15-20 dakika pişirin, süzülmeye bırakın. Soğanları ayıklayarak yıkayın ve dilimleyin. Otları ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, kıyın. Sirke, tuz, biber, sıvı yağ ve yaklaşık 5 yemek kaşığı kuşkonmaz suyu ile sos hazırlayın, soğanı ve otları karıştırın. Kuşkonmazları bu terbiyenin içinde 4 saat süre ile bırakın. Yeşil salatayı ayıklayarak yıkayın ve kurulayın. Salatanın üstüne terbiye dökün. Salatayı, kuşkonmaz ve jambon dilimleri ile dekore edin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.