Kıymalı Ve Yumurtalı İspanak Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Ve Yumurtalı İspanak KavurmaKıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Tarifi - Kıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Nasıl Yapılır - Kıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Kilogram Ispanak * 4 Adet Yumurta * 1 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 250 Gram Kıyma * 2 Yemek Kaşığı Margarin * 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber * 2 Çay Kaşığı Karabiber * 2 Çay Kaşığı Tuz Kıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Nasıl Yapılır? 1 Ispanakları ayıklayıp doğradıktan sonra bol suda yıkayın Tencereye koyup orta ateşte 10 dakika haşladıktan sonra süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın![]() 2 Kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayın![]() 3 Tavaya 2 yemek kaşığı margarini koyup eritin ve doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun![]() 4 Kavrulan soğanlara 250 gram kıymayı ilave edip 10 dakika arada karıştırarak pişirin![]() 5 Pişen kıymalı soğanın içerisine , haşladığınız ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun![]() 6 Ispanakların üzerine 4 adet yumurtayı iyice çırptıktan sonra dökün ve kısık ateşte yumurtalar göz göz olacak şekilde 10 dakika pişirin, üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|