![]() |
Kıymalı Ve Yumurtalı İspanak Kavurma
Kıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Tarifi - Kıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Nasıl Yapılır - Kıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1 Kilogram Ispanak * 4 Adet Yumurta * 1 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 250 Gram Kıyma * 2 Yemek Kaşığı Margarin * 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber * 2 Çay Kaşığı Karabiber * 2 Çay Kaşığı Tuz Kıymalı ve Yumurtalı Ispanak Kavurma Nasıl Yapılır? 1. Ispanakları ayıklayıp doğradıktan sonra bol suda yıkayın.Tencereye koyup orta ateşte 10 dakika haşladıktan sonra süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın. 2. Kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayın. 3. Tavaya 2 yemek kaşığı margarini koyup eritin ve doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 4. Kavrulan soğanlara 250 gram kıymayı ilave edip 10 dakika arada karıştırarak pişirin. 5. Pişen kıymalı soğanın içerisine , haşladığınız ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun. 6. Ispanakların üzerine 4 adet yumurtayı iyice çırptıktan sonra dökün ve kısık ateşte yumurtalar göz göz olacak şekilde 10 dakika pişirin, üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.