Lahana Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Sarması![]() Malzemeler• 2 su bardağı pirinç • Orta boy lahana • 1 bardak zeytinyağı • 1 kaşık salça • 7 soğan • 1 çorba kaşığı çam fıstığı • 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı şeker • 1/2 bardak su • Tuz, biber, yenibahar • 5 bardak su • 1 limon • Tuz Yapılışı1- İnce doğranmış soğan ile yağ sarartılır Pirinç koyup 5 dakika kavrulup, tuz, biber, su ilave edilerek pişirilir Şeker, yenibahar, salça, çam fıstığı, kuş üzümü katılarak karıştırılır![]() 2- Lahananın göbek kısmı oyularak çıkarılır 5 bardak su alan tencereye oturttuktan sonra haşlanır El büyüklüğünde parçalara bölünüp sarılacak hale getirilir Kalın kısımları tencerenin içine yerleştirilir, lahananın baş tarafına iç koyarak sarılır![]() 3- Dolmalar tencereye dizilir Tencereye su ilave edilip pişirilir İstenirse limon eklenir![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|