Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çinekop, pişirilir

Çinekop Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Nasıl Pişirilir



Fırında Çinekop Izgara nasıl pişirilir

Fırında Çinekop Izgara Yemek Tarifi - 4 kişilik

Kalori : 260 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 25 dk
Zorluk : 2
Mutfaklar : Akdeniz,Dünya
Özellik : Barbekü,Davet Yemekleri,Fırın Yemekleri
Tür : Balık,Deniz Ürünleri,Diyet Yemekleri
Öğün : Akşam Yemeği,Öğlen

Malzemeleri

# 8 Adet Çinekop Balığı

# 1 Su Bardağı Çiçek Yağı

# 1 Su Bardağı Un

# 1 Yarım Limon Suyu

# 1 Su Bardağı Domates Suyu

# 1 Tutam Tuz

Hazırlanışı


Çinekopların içini ve dışını temizleyip, soğuk su ile iyice yıkayın, suyunu süzdürün İki tarafını unlayın Limon suyu, domates suyu ve çiçekyağını çukur bir kaba koyup, çatalla çırpın Una buladığınız çinekopları bu suya batırın Daha önceden ısıttığınız ızgaraya yerleştirin Alt üst kızarana kadar pişirin Servise çıkarırken yanına haşlanmış patates ve baharatlı dilim tereyağı koyabilirsiniz

Sıcak olarak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Çinekop Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Nasıl Pişirilir



fırında cinekop nasıl pişirilir
Fırında Çinekop Tarifi 1

Malzemeler;


* 1 kilo çinekop,

* 1 su bardağı mısır unu,

* Tuz ve tepsi ölçüsünde yağlı kağıt

Yapılışı;


1 Çinekopları temizleyip,yıkayıp,süzün

2 Tuzunu serpip,mısır ununa bulayınİsterseniz iç kısmına 1 çay kaşığı tereyağ sürün

3 Fırın tepsisine yağlı kağıt serip,üzerine balıkları dizin

4 Önceden ısıttığınız fırında, kızarıncaya kadar pişirin

Fırında Çinekop Tarifi 2

Malzemeler:


* 1 kg çinekop (10 cm defne yaprağı)

* 1 baş soğan

* 5 diş sarımsak

* 1 fincan sıvı yağ

* Tuz

* 8-10 dilim limon


Yapılışı:

Balıkları kafalarını koparın, içlerini çıkarıp yıkayın Soğanları pizaylık doğrayın Sarımsakları soyun Bır fırın tepsisini yağlayın, üzerine balıkları tek sıra halinde dizin, değer kalan malzemeleri de balıkların üzerine homojen serpiştirin Balıklar pişene kadar fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Çinekop Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Nasıl Pişirilir



çinekop tarifi

Bol zeytinyağı , minik minik doğranmış bol sarımsak , kırmızı pul biber , kekik ve tuz bir kapta karıştırılır


Ayıklanmış ve yıkanmış balıklar bu karışıma iyice bulanarak yağsız fırın tepsisine dizilir


Artan yağlı harç , tepsideki balıkların üzerine gezdirilerek 180-200 derece fırında pişirilir


Kabuksuz balıklara bu sos ile pişirme yöntemi daha çok yakışıyor ; dilimlenmiş palamut , fileto mezgit gibi


Tabii bu arada bu pişirme yöntemin de mutfağın , balığı ızgara yada tavada pişirdiğimiz gibi kirlenmemesini de göz ardı etmemek gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.