![]() |
Çinekop Nasıl Pişirilir
Fırında Çinekop Izgara nasıl pişirilir
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fırında Çinekop Izgara Yemek Tarifi - 4 kişilik Kalori : 260 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi : 25 dk. Zorluk : 2 Mutfaklar : Akdeniz,Dünya Özellik : Barbekü,Davet Yemekleri,Fırın Yemekleri Tür : Balık,Deniz Ürünleri,Diyet Yemekleri Öğün : Akşam Yemeği,Öğlen Malzemeleri # 8 Adet Çinekop Balığı # 1 Su Bardağı Çiçek Yağı # 1 Su Bardağı Un # 1 Yarım Limon Suyu # 1 Su Bardağı Domates Suyu # 1 Tutam Tuz Hazırlanışı Çinekopların içini ve dışını temizleyip, soğuk su ile iyice yıkayın, suyunu süzdürün. İki tarafını unlayın. Limon suyu, domates suyu ve çiçekyağını çukur bir kaba koyup, çatalla çırpın. Una buladığınız çinekopları bu suya batırın. Daha önceden ısıttığınız ızgaraya yerleştirin. Alt üst kızarana kadar pişirin. Servise çıkarırken yanına haşlanmış patates ve baharatlı dilim tereyağı koyabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapınız. |
Çinekop Nasıl Pişirilir
fırında cinekop nasıl pişirilir
Fırında Çinekop Tarifi 1 Malzemeler; * 1 kilo çinekop, * 1 su bardağı mısır unu, * Tuz ve tepsi ölçüsünde yağlı kağıt. Yapılışı; 1. Çinekopları temizleyip,yıkayıp,süzün. 2. Tuzunu serpip,mısır ununa bulayın.İsterseniz iç kısmına 1 çay kaşığı tereyağ sürün. 3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip,üzerine balıkları dizin. 4. Önceden ısıttığınız fırında, kızarıncaya kadar pişirin. Fırında Çinekop Tarifi 2 Malzemeler: * 1 kg. çinekop (10 cm. defne yaprağı) * 1 baş soğan * 5 diş sarımsak * 1 fincan sıvı yağ * Tuz * 8-10 dilim limon Yapılışı: Balıkları kafalarını koparın, içlerini çıkarıp yıkayın. Soğanları pizaylık doğrayın. Sarımsakları soyun. Bır fırın tepsisini yağlayın, üzerine balıkları tek sıra halinde dizin, değer kalan malzemeleri de balıkların üzerine homojen serpiştirin. Balıklar pişene kadar fırında pişirin. |
Çinekop Nasıl Pişirilir
çinekop tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bol zeytinyağı , minik minik doğranmış bol sarımsak , kırmızı pul biber , kekik ve tuz bir kapta karıştırılır. Ayıklanmış ve yıkanmış balıklar bu karışıma iyice bulanarak yağsız fırın tepsisine dizilir. Artan yağlı harç , tepsideki balıkların üzerine gezdirilerek 180-200 derece fırında pişirilir. Kabuksuz balıklara bu sos ile pişirme yöntemi daha çok yakışıyor ; dilimlenmiş palamut , fileto mezgit gibi.... Tabii bu arada bu pişirme yöntemin de mutfağın , balığı ızgara yada tavada pişirdiğimiz gibi kirlenmemesini de göz ardı etmemek gerekir.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.