Somon Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon Buğulama![]() Malzemeler 500 gram somon fileto 3 adet domates 4 adet sivri biber 5 dal maydanoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın ![]() Biberleri halka şeklinde doğrayın ![]() Maydanozu incecik kıyın ![]() Orta büyüklükte bir tavanın tabanını tamamen kaplayacak şekilde domates dilimlerini yerleştirin ![]() Temizlenmiş somon filetoları domateslerin üzerine dizin ![]() Balıkların üzerini domates, biber dilimleri ve maydanozla kaplayın ![]() Zeytinyağını üzerinde gezdirin ![]() Damak tadınıza göre tuzunu serpin ![]() Kısık ateşte 15 dakika suyunu çekene kadar pişirin ![]() Izgara sebzelerle servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|