Fırında Kefal |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında KefalFırında Kefal: ( 5 kişilik ) Fırını önceden 200°C' ye ısıtıp hazır hale getiriniz Bir kapta 3 su bardağı suya, iki demet maydanoz ve 3 diş karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatınız ve ardındanda süzdürünüz ![]() 4 Çorba kaşığı Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını da ilave edip karıştırınız Diğer taraftan1 kilo halka şeklindeki Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye diziniz![]() Rendelenmiş 400 gram domates ve 400 gram soğanı balıkların üzerine dökünüz 3 çorba kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdiriniz Yarım çay kaşığı tuz , biberi ve 3 demet maydanozu da üzerlerine serpiştiriniz![]() Fırında balıkları , yaklaşık 10-15 dakika pişiriniz Fırından alıp, pişme kontrolunu yaptıktan sonra yeniden 10 dakika kadar 180 derecede pişiriniz ve önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapınız Afiyet olsun![]() ![]() KaynakNot: Fırından elinizin yanmaması için bez eldiven kullanınız Ellerinizdeki balık kokusunun giderilmesi için ,ellerinizi sirkeli suda durulayınız ![]() ![]() kaynak
|
|
|
|