Alabalık Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Yahnisialabalık nasıl pişirilir - alabalık yahnisi nasıl yapılır - patatesli alabalık yahnisiBalığın dilimlerini tuzlu suda haşlayıp, derisi ve kılçıklarını çıkarınız Etlerini tencereye atıp, bir baş soğan çentip, 1 kaşık tereyağı ile kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar çeviriniz Sonra orta ateşe alıp içine soyulmuş ve doğranmış 1,5 kilo patates koyunuz ![]() Domates salçasıyla baharat ekiniz Patateslerin yarısını geçinceye kadar etsuyu doldurup yavaş yavaş pişiriniz Tuzunu, indirmeden 3 dakika önce koyunuz ![]() Not: Balığın deri ve kılçıklarını kolayca çıkarabilecek kadar haşlayınız ![]() alıntı |
|
|
|