Çinekop Fırında Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çinekop Fırında Nasıl YapılırFIRINDA ÇİNEKOP: 1 5 kğ çinekop balıklarının kafalarını kesiniz, içlerini çıkarıp tatlı akar su altında iyice yıkayınız 2 adet Soğanı piyazlık şeklinde doğrayınız ve 4 adet(diş) Sarımsakları soyunuz Diğer taraftan fırın tepsisinizi 1 5 fincan sıvı yağ ile yağlayınız, üzerine balıkları tek sıra halinde diziniz, diğer kalan malzemeleri de (tuz-10 dilim limon-10 adet defne yaprağı) balıkların üzerine homojen serpiştiriniz Tepsimizi, daha önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sokunuz Balıklar pişene kadar 180 derecede 15 dakika fırında bekletiniz Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Elinizin yanmaması için bez eldiven kullanınız ![]() kaynak
|
|
|
|