![]() |
Çinekop Fırında Nasıl Yapılır
FIRINDA ÇİNEKOP:
1.5 kğ. çinekop balıklarının kafalarını kesiniz, içlerini çıkarıp tatlı akar su altında iyice yıkayınız. 2 adet Soğanı piyazlık şeklinde doğrayınız ve 4 adet(diş) Sarımsakları soyunuz. Diğer taraftan fırın tepsisinizi 1.5 fincan sıvı yağ ile yağlayınız, üzerine balıkları tek sıra halinde diziniz, diğer kalan malzemeleri de (tuz-10 dilim limon-10 adet defne yaprağı) balıkların üzerine homojen serpiştiriniz. Tepsimizi, daha önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sokunuz. Balıklar pişene kadar 180 derecede 15 dakika fırında bekletiniz. Afiyet olsun........ Not:Elinizin yanmaması için bez eldiven kullanınız.. kaynak |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.